Hoera het is Lente!

De lente is absoluut mijn meest favoriete seizoen.  Naarmate de dagen langer beginnen te worden, het weer milder wordt en de eerste tekenen van de lente beginnen te verschijnen dan maakt mijn hart altijd een sprongetje van blijdschap.

Niet alleen is het een verademing na de lange donkere en koude/natte wintermaanden het is ook het verwelkomen van een nieuw begin en van groei en vernieuwing. Een seizoen waarin we kunnen genieten van terugkeer van warmer weer, van langere dagen en de pracht van de bloeiende natuur.

Het nieuw ontluikende groen van de blaadjes van de hazelaar, de meidoorn en de sleedoorn. Het kleefkruid en het hoefblad die voorzichtig aan opkomen en natuurlijk de groei van de wilgenkatjes.  Het meest bijzondere is wanneer de eerste paardenbloemen beginnen te bloeien en het weiland verandert in een prachtige gele waardevolle bloemenzee. Een ultiem voorjaarsgevoel! Maar ook de jonge blaadjes van de brandnetel, duizendblad en de smalle weegbree zorgen voor voorjaarskriebels en een hernieuwde energie.

Het voorjaar is een periode van nieuwe plannen maken, het oude los te laten en het nieuwe te omarmen. Veel mensen gebruiken deze tijd dan ook om hun huis schoon te maken, hun bezittingen op te ruimen en veranderingen in hun levensstijl of gewoonten aan te brengen. Ook bij onze paarden zie je vernieuwing, de wintervacht wordt losgelaten en de nieuwe zomervacht groei en ontwikkelt zich. Kortom, het begin van de lente is een magische tijd van het jaar, vol schoonheid, vernieuwing en groei. Een periode die gevierd mag worden!

Een van de belangrijkste gebeurtenissen die het begin van de lente markeren, is de lente-equinox, die meestal rond 20 maart plaatsvindt op het noordelijk halfrond. Dit is het moment waarop de zon de hemelevenaar passeert en dag en nacht over de hele wereld ongeveer even lang zijn.  In sommige culturen en/of tradities wordt de lente equinox, of ook wel Ostara genoemd, dan ook gevierd.

Het begin van de lente is ook leuk om vieren samen met je paard;

  1. Ga lekker naar buiten en maak samen een voorjaars snacktocht
  2. Pluk voorzichtig een enkele bladknop en biedt dit aan. In een bladknop zit veel kracht en energie. De sapstroom is weer opgestart en dit zet ook de stroming in het lichaam weer aan.
  3. Maak voor jezelf en je paard een kopje voorjaarskruiden thee (of eigenlijk infuus). Super leuk om samen een Zen momentje te delen.
  4. Creëer een kruidentuintje of kruidenstrook voor je paard, hier heb je de rest van het jaar straks plezier van
  5. Zaai nu alvast enkele zaadjes als symbool voor het doel wat je samen wilt bereiken
  6. Ga samen op zoek naar madeliefjes, deze bloem is gewijd aan de lente godin Ostara

Dus of je nu de lente-equinox viert of gewoon geniet van de wisseling van het seizoen, er is iets speciaals aan de komst van de lente. De start van de lente maakt vrolijk en blij, geeft nieuwe energie en nodigt uit om te volle te genieten van alle mooie dingen en geneugten van het leven.

Enjoy!

 

Chat openen
1
Vragen? Chat met ons!
Vragen? Chat met ons!