De AromaTouch massage voor paarden is zeer geschikt om je paard lichamelijk en geestelijk te ondersteunen, in balans te brengen en vooral voor ontspanning te zorgen en maakt gebruik van 7 verschillende protocollen die je kunt aanpassen op de behoefte van jouw paard.

Afhankelijk van welk protocol wordt er gebruik gemaakt van 8 tot 10 verschillende essentiële oliën die ingezet worden om te ontspannen en daardoor dus stress te verminderen, het immuunsysteem te ondersteunen, ontstekingsreacties in het lichaam te verminderen en uiteindelijk homeostase (complete balans van het lichaam) te stimuleren.

Indien er specifieke klachten zijn is het altijd mogelijk om als eerste een geurtest te doen waarbij er vaak duidelijkheid ontstaat over het lichamelijke of emotionele ongemak waar paard of zelf soms ruiter last van heeft.

Aromatouch paard Buitenplaats Wilp

De oliën worden verdeeld over de rug van het paard langs energiebanen van staart tot schoft en op de benen van het paard. Doordat de oliën in een bepaalde volgorde aangebracht worden zal het paard meer ontspanning krijgen, een versterkt immuunsysteem, remming van ontstekingsreacties en algehele balans van lichaam en geest. Hierdoor ontspant en herstelt het lichaam zich.

De AromaTouch behandeling duurt ongeveer 15 minuten en kan in principe op ieder paard toegepast worden behalve bij dragende of zogende merries.

Behandelingen kunnen op locatie gegeven worden maar ervaring leert dat voor een optimaal resultaat het makkelijker is deze techniek aan de eigenaar te leren zodat het paard vaker en makkelijk behandeld kan worden.

Welke Aroma Touch behandelingen zijn er?

Er zijn verschillende behandelingen die in een protocol zijn vastgelegd. Ieder protocol heeft zijn eigen samenstelling van oliën en volgorde van toepassen en ook hiermee gebruiken we uitsluitend de oliën die 100% zuiver zijn voldoen aan de meest strenge kwaliteitseisen.

Relax protocol

Dit is een protocol voor de dagelijkse ontspanning en welbehagen van het paard

Weerstand protocol

Dit is een protocol voor de ondersteuning van het immuunsysteem

Post-training protocol

Dit is een protocol voor na een zware training en ondersteunt herstel van de spieren na zware arbeid. De oliën in dit protocol staan bekend om hun verzachtende werking en ondersteuning bij de afvoer van afvalstoffen

Post-concours protocol

Dit is een protocol om na een concours het paard te helpen zowel lichaam als geest te ontspannen na een intensieve dag. Er wordt gewerkt aan geestelijke balans, weerstand en spierherstel.

Luchtweg protocol

Dit is een protocol voor de ondersteuning van de luchtwegen van het paard. De oliën in dit protocol zijn speciaal geselecteerd vanwege hun verlichtende eigenschappen bij luchtwegproblemen. Dit protocol dient uieraard alleen ter ondersteuning, bij ernstige en/of langdurige klachten altijd de dierenarts raadplegen.

Spijsverteringsprotocol

Dit is een protocol voor de ondersteuning van de spijsvertering van het paard. Dit protocol kan vooral paarden met gevoelige darmen en vage buikklachten ondersteunen. Bij acute buikklachten altijd advies van je dierenarts inwinnen

Hormoon protocol

Dit is een protocol om de hormoonhuishouding van met name de merrie te ondersteunen. Kan helpen om tot meer ontspanning te komen en de randjes van vervelend hengstig gedrag te halen.

Wil jij leren hoe je je paard een Aroma Touch behandeling kunt geven? En hoe je je paard hiermee kunt ondersteunen. Geef je dan voor de Aroma Touch Workshop! Bovendien is het niet alleen leuk om te geven maar het is ook heel ontspannend. En als bonus bevordert het ook nog eens de verbinding met je paard!

Wat onze tevreden klant zeggen

Recente blog

Hoera het is Lente! main-logo
maandag 20 maart 2023

Hoera het is Lente!

Hoera het is lente! De lente is absoluut mijn meest favoriete seizoen.  Naarmate ...

Goed hooi de basis van gezondheid main-logo
maandag 26 oktober 2020

Goed hooi de basis van gezondheid

Goed hooi is een heel belangrijk onderdeel van ons stalmanagement. Wij kiezen hier...

Het verhaal van Fayette main-logo
zondag 25 oktober 2020

Het verhaal van Fayette

Graag deel ik met jullie het verhaal van Fayette, onze nu 10 jarige schimmelmerie ...

Welkom bij Buitenplaats Wilp main-logo
zaterdag 24 oktober 2020

Welkom bij Buitenplaats Wilp

Welkom op de website en bij de eerste blog van Buitenplaats Wilp! Leuk je hier te ...

Back to top
Chat openen
Vragen? Chat met ons!
Vragen? Chat met ons!