Buitenplaats Wilp
Guasha is een eeuwenoude schraaptechniek uit China. Gua betekent ‘het schrapen’ en Sha betekent ‘blokkades’ en is gebaseerd op de meridianenleer van de Traditionele Chinese Geneeskunde. Guasha bestaat uit het schrapen met een schraper over de huid waarop speciale Guasha olie is aangebracht. De schraper die gebruikt wordt is vervaardigd uit groene jade, agaat, rosenkwarts of hoorn.
Door de schraapbeweging ontstaat er een zuigende werking onder de huid wat het bindweefsel helpt om afvalstoffen af te voeren. Hierdoor ontstaat er een betere doorstroming van bloed en energie waardoor het lichaam fysiek en mentaal weer beter in balans komt
Guasha wordt in Nederland al geruime tijd succesvol ingezet als therapie bij veel klachten en ziektes.
Guasha kan bij meer dan 400 klachten/ziekten worden toegepast, zowel als een preventief middel, als een middel om daadwerkelijk een klacht te verhelpen of een ziekte te verlichten.
De lijst van klachten/ziekten die met Guasha behandeld kunnen worden is te lang om beschreven te worden maar bestaat o.a. uit :
Guasha wordt meestal toegepast voor fysieke klachten en door de behandeling worden fysieke blokkades opgeheven waardoor het lichaam weer revitaliseert. Omdat we een betere doorstroming krijgen van bloed en energie en doordat het zenuwstelsel beter gaat functioneren revitaliseert ons lichaam, ook het mentale/psychische gedeelte.
Een van de grootste oorzaken van alle klachten en ziekten zijn afvalstoffen. Afvalstoffen die we via ons voedsel binnen krijgen, maar ook door stress, spanning, milieuvervuiling, electro smog (tv, computer, gsm, enz.), medicatie, roken, alcohol, huidverzorgingsproducten enz. enz.
Afvalstoffen worden door ons lichaam weggezet op die plaatsen waar ze in de eerste instantie zo min mogelijk schade veroorzaken. En dat is het bindweefsel, spieren en gewrichten. Maar langzaam aan slipt het bindweefsel dicht, spieren verzuren en gewrichten ontsteken. Er ontstaan pijn en klachten.
Doordat het bindweefsel dichtslibt, kunnen voedingsstoffen vanuit de bloedbaan minder goed de cellen bereiken, wat nodig is voor een goede stofwisseling.
Doordat er minder voedingsstoffen opgenomen kunnen worden, krijgen de cellen ook minder zuurstof. De afvalstoffen die vrijkomen van de verbranding, die alsnog plaats vindt in de cellen, moeten terug via het bindweefsel naar de bloedbanen zodat deze de afvalstoffen weer kunnen worden afgevoerd. Maar ook deze afvalstoffen kunnen moeilijker de bloedbanen bereiken omdat het bindweefsel al zo vol zit met afvalstoffen. Dus slibt ons lichaam nog meer dicht. Energie kan niet goed meer stromen. En het probleem wordt groter en groter.
Guasha zorgt door de druk van het schrapen op de huid, voor een soort zuiging onder de huid in het bindweefsel. Deze zuiging zorgt ervoor dat gestagneerd intercellulair vocht naar de oppervlakte beweegt. Hiermee worden toxische resten (de afvalstoffen) verwijderd. Tegelijkertijd vindt er een doorstroming plaats van vers zuurstofrijk vocht wat rijk is aan voedingsstoffen. Hierdoor vindt er een versnelling plaats van revitalisering van de cellen om eventuele “dode Chi” te voorkomen.
Met het naar de oppervlakte komen van afvalstoffen komt er tegelijkertijd ook wat serum en rode bloedlichaampjes uit de uiteinden van de zeer fijne haarvaatjes mee naar boven. Dit veroorzaakt de rode vlekken wat we Sha noemen.
Doordat het serum en de rode bloedlichaampjes in het bindweefsel komen ontstaat er een reactie van het immuunsysteem van ons lichaam. Dat er afvalstoffen in het bindweefsel aanwezig waren, dat was het lichaam wel gewend, het heeft zelf die afvalstoffen daar gedumpt. Maar bloed is een andere zaak. Daar wordt meteen op gereageerd, omdat het niet thuis hoort in het bindweefsel. Ons lymfesysteem en de bloedsomloop worden geactiveerd om de vreemde indringers af te voeren. De afvalstoffen worden opgenomen en afgevoerd door bloed en lymfe naar de organen die er zijn om deze stoffen te verwerken zoals lever en nieren.
De Sha kan afhankelijk van variëren van licht rood tot donker rood en zelfs tot rood paars en soms zwart. De kleur geeft aan hoe acuut of chronisch de klacht is en zal gedurende 3/7 dagen weer volledig verdwijnen.
Iedere eerste behandeling begint met een kennismakingsgesprek. Aan de hand van een intake formulier wordt er inzicht verkregen in de klacht (en), lichamelijke conditie en eet- en leefpatroon waarna er behandelplan wordt gemaakt. Een behandeling duurt maximaal 60 minuten en de eerste behandeling samen met het intake gesprek duurt maximaal 90 minuten.
Afhankelijk van de klacht wordt dat gedeelte behandeld wat om aandacht vraagt. Dit kan een rug-nek-hoofd behandeling zijn, een schouder-arm behandeling een rug-heup-been behandeling of een combinatie hiervan waarbij er wordt gebruik gemaakt van een massagestoel of massagetafel. Bij een Guasha rug behandeling wordt er voorafgaand aan de behandeling d.m.v. observatie, voelen en druk eerst gekeken naar de volgende zaken;
De combinatie van de klacht (en) en al deze waarnemingen bepalen de keuze voor het type behandeling en schraaptechniek.
Vervolgens wordt er een dun laagje speciale Guasha olie op de huid aangebracht waarna er met een schraper met een specifieke techniek van boven naar beneden over de huid wordt gestreken of geschraapt. De druk, snelheid en schraaplengte is afhankelijk van de type behandeling.
De Guasha olie zorgt voor bescherming van de huid maar ook zorgt ook voor ontspanning en stimuleert het de doorbloeding en ontgifting. Deze kruidenolie bevat o.a. saffloerbloem, schors van de kamferboom en het Chinese kruid Speranskia tuberculata
De behandeling mag geen pijn doen maar sommige delen kunnen wel gevoelig zijn tijdens het schrapen met name op plaatsen waar blokkades zitten. Tijdens de behandeling wordt gevraagd of het pijnlijk/gevoelig is waarna de behandeling erop aangepast kan worden. De behandeling wordt afgesloten met het afstrijken van het behandelde deel en een glas water.
Belangrijke aandachtspunten:
Hoera het is lente! De lente is absoluut mijn meest favoriete seizoen. Naarmate ...
Goed hooi is een heel belangrijk onderdeel van ons stalmanagement. Wij kiezen hier...
Graag deel ik met jullie het verhaal van Fayette, onze nu 10 jarige schimmelmerie ...
Welkom op de website en bij de eerste blog van Buitenplaats Wilp! Leuk je hier te ...
Wil je op de hoogte blijven van onze aanbiedingen en laatste nieuws?