Ontdek de kracht van Guasha Therapie

Wat is Guasha

Ontdek Guasha, een verfijnde en diep helende techniek uit het oude China, geworteld in de rijke traditie van de Traditionele Chinese Geneeskunde. “Guasha” – waarbij ‘gua’ staat voor schrapen en ‘sha’ voor de opgehoopte blokkades – gebruikt gespecialiseerde gereedschappen zoals groene jade, agaat, rozenkwarts, of hoorn om zachtjes over de huid te schrapen. Deze unieke methode, verrijkt met speciale Guasha-oliën, stimuleert niet alleen het bindweefsel om afvalstoffen te elimineren maar bevordert ook een verbeterde bloed- en energiestroom, resulterend in een harmonieus evenwicht tussen lichaam en geest.

Voor welke klachten kan Guasha toegepast worden

Guasha bewijst zijn veelzijdigheid door meer dan 400 verschillende klachten en aandoeningen aan te pakken. Of u nu kampt met pijn, nek- en schouderklachten, hoofdpijn, stress of chronische vermoeidheid, deze therapie dient als een krachtig middel om zowel preventief in te zetten als voor gerichte verlichting en genezing.

De lijst van klachten/ziekten die met Guasha behandeld kunnen worden is te lang om beschreven te worden maar bestaat o.a. uit :

Pijnklachten | Nek- en Schouderklachten | Blessures | Hoofdpijnen en migraine | Rugklachten | RSI | Stress | Burn-out | Reumatische klachten | Astma | Spijsverteringsstoornissen | Stofwisselingsstoornissen | Hoge bloeddruk | Chronische Vermoeidheid | Psychische klachten | ADHD

Guasha is meer dan een fysieke behandeling; het biedt een diepe mentale verlichting, waardoor stress, onrust en angst verminderen en plaatsmaken voor innerlijke rust. Deze oude techniek stimuleert niet alleen de bloed- en energiestroom, maar bevordert ook een ontspannen staat van het zenuwstelsel, wat leidt tot verbeterde mentale helderheid en emotioneel welzijn. Door regelmatig Guasha-sessies te ondergaan, kun je een significante verbetering in je stemming en slaapkwaliteit ervaren. 

Wat is de oorzaak van veel klachten

In onze hedendaagse samenleving zijn we constant blootgesteld aan factoren die onze gezondheid onder druk zetten – van voeding en milieuvervuiling tot stress en digitale overbelasting. Deze invloeden leiden tot de ophoping van afvalstoffen in ons lichaam, wat resulteert in pijn, stijfheid, en verminderde vitaliteit. Dit gebeurt omdat het bindweefsel verstopt raakt, waardoor voedingsstoffen en zuurstof minder goed de cellen kunnen bereiken die ze nodig hebben voor een goede stofwisseling. Als gevolg hiervan stapelen de problemen zich op. Guasha therapie pakt deze diepliggende onevenwichtigheid actief aan door opgehoopte toxines weg te werken, de doorbloeding te verbeteren, en het lichaam te helpen zichzelf te genezen.

Hoe werkt Guasha

Tijdens een Guasha-behandeling gebruiken we een speciale schraaptechniek op je huid, die een soort ‘zuigeffect’ creëert in het onderliggende bindweefsel. Dit effect helpt vastzittend vocht tussen de cellen naar het huidoppervlak te brengen, waardoor opgehoopte gifstoffen worden verwijderd. Tegelijkertijd wordt het gebied overspoeld met vers, zuurstof- en voedingsrijk vocht, wat de vernieuwing van cellen versnelt en het risico op verstoorde energie, of “dode Chi”, vermindert.

Wanneer deze gifstoffen naar het oppervlak komen, brengen ze ook een kleine hoeveelheid serum en rode bloedcellen mee, wat leidt tot de zichtbare rode plekken, bekend als ‘Sha’. Dit verschijnsel trekt de aandacht van ons immuunsysteem, omdat, hoewel het lichaam gewend is aan de aanwezigheid van gifstoffen in het bindweefsel, bloed daar eigenlijk niet hoort. Als reactie hierop worden ons lymfestelsel en onze bloedcirculatie gestimuleerd om deze ongewenste indringers te verwerken en af te voeren naar organen zoals de lever en nieren voor eliminatie.

De intensiteit van de ‘Sha’-verkleuring kan variëren van lichtrood tot donkerrood of zelfs paarszwart, afhankelijk van de ernst en de ouderdom van de onderliggende klachten. Deze verkleuringen verdwijnen doorgaans binnen 3 tot 7 dagen volledig, als teken van het herstelproces.

Een Guasha behandeling ervaren

Elke Guasha-behandeling start met een persoonlijk gesprek, waarin we door middel van een intakeformulier jouw specifieke klachten, lichamelijke staat, en levensstijl in kaart brengen. Op basis hiervan stellen we een behandelplan op. Een sessie duurt normaal gesproken 60 minuten, maar de allereerste keer nemen we extra tijd (tot 90 minuten) voor een grondige kennismaking en intake.

We richten ons specifiek op de gebieden die jouw aandacht nodig hebben. Dit kan variëren van een behandeling voor rug, nek en hoofd, tot aanpak van schouder- en armklachten, of problemen met heupen en benen. We gebruiken hiervoor een massagestoel of -tafel. Voordat we beginnen, observeren we aandachtig verschillende indicatoren zoals lichaamstemperatuur, spierspanning, de positie van de wervels, en de conditie van de huid, om zo de meest effectieve behandelwijze te bepalen.

We brengen een speciale Guasha-olie aan op je huid die niet alleen beschermt en ontspant, maar ook de doorbloeding en ontgifting bevordert. Deze olie is een mix van ingrediënten zoals saffloerbloem, kamferboom schors, en het Chinese kruid Speranskia tuberculata.

Tijdens de behandeling gebruiken we een schraper om met zorgvuldige bewegingen over je huid te gaan, waarbij de druk en snelheid afgestemd zijn op jouw behoeften. Het is een pijnvrije ervaring, al kunnen sommige gebieden tijdelijk gevoelig zijn. We sluiten af door de behandelde plekken zachtjes af te strijken en bieden je een glas water aan om het hydratatieproces te ondersteunen.

Belangrijke aandachtspunten voor en na een behandeling

  • Vermijd Guasha op een lege maag of direct na fysieke inspanning.
  • Wacht met douchen, baden of saunabezoeken tot minstens 2 uur na de behandeling.
  • Zorg voor warme kleding en hydrateer goed voor de rest van de dag.
  • Luister naar uw lichaam; rust uit indien nodig.

Start Jouw Guasha Ervaring

Wil je de kracht van Guasha zelf ervaren? Zet nu de stap naar meer balans en gezondheid. Boek je eerste sessie en ontdek hoe Guasha jou kan helpen om je gezondheid en vitaliteit te verbeteren. Begin vandaag nog aan deze ontdekkingsreis.

Nieuwste Blog berichten